Kako kapsulirati garderobu?

       Ustajem ujutru i spremam se za posao. Ovo će sada zvučati poznato: dolazim do garderobera, a kako ga otvorim, ispadaju rukavi raznih stvari koje su na silu postavljeni na ofingere i gužvaju se, jer nema dovoljno prostora. Što se mene tiče, ja naravno nemam šta da obučem.

       Znam, mislićete da gomilam stvari koje nikad nisam obukla ili su demode, ali nije tako. Svake sezone pregledam i kao odvajim šta je za gde, ali posle nekih, ponekad, bespotrebnih kupovina ja imam isti problem.

Dolazim na posao i naravno po stoti put u svojoj omiljenoj kombinaciji, pričam koleginici kako me sve to pomalo nervira, jer sam zaključila da bi mi trebao još jedan garderober koji inače nemam gde da smestim, ali mašta može svašta. Koleginica me sluša i na kraju mi predlaže da kapsuliram svoju garderobu, pa neću imati tih problema. Ona to već radi unazad dve godine i oduševljena je.

Pa, da, to bi bilo lepo, ali šta je to što ona u stvari predlaže?

Videćeš, kaže ona, doći ćeš do toga da se brzo obučeš, nosićeš omiljenu garderobu, imaćeš uredan garderober, mnogo kombinacija spremnih za oblačenje i još ćeš pri tome uštedeti.

Ok! Bacila sam se na posao i oduševila se. Možemo da počnemo:

1. Sve stvari koje imate u garderoberu izbacite na krevet. Odvojite sve što je iznošeno i što vam ne stoji i nikada vam se nije sviđalo kako vam stoji. Nećete nikada ni promeniti mišljenje da je sada dobro.

2.Odredite baznu boju ove sezone. To može biti plava ili crna.           Kao alternativa može se uzeti braon, ali preporuka su prethodne dve jer se najveći broj boja može kombinovati baš sa njima.

3. Slika 1 je predlog kombinacija koje bi mogle da sastavite, sve zavisi od tipa posla kojim se bavite i vašeg stila.

4. Shodno vašem tipu građe ili vaših želja, možete staviti više pantalona, manje suknji i haljina ili obrnuto.

5. Ukoliko ne nosite nakit, možete povećati broj nekih drugih odevnih predmeta.

6. Dokazano je da garderober treba da ima baš 33 komada. U nekim slučajevima 66, ali 33 je u jednoj sezoni sasvim dovoljno.

7. Poenta je da ukoliko kupujete, bolje je kupiti jednu kvalitetniju stvar koja se lako kombinuje, nego više manjih koje su bile na popustu i nemate sa čime da ukombinujete, a da ne pričamo o lošem kvalitetu.

8. Najlepše od svega što će vam se iz sezone u sezonu polovina od tih stvari prenositi.

Videćete i sami o čemu pričam kada jednom krenete sa ovim. Posle godinu dana ćete se već uhodati i lakoća s’ kojom ćete sve obavljati doneće olakšanje kako u svakodnevnom spremanju, tako i u finansijama.

Do tada se vidimo! Slobodno nam se obratite ako negde posustanete!

Vaš KUMT