Oblačenje prema figuri – različiti tipovi građe (I deo)

 

Sedim u restoranu sa prijateljicom i čekamo dve prijateljice da dođu na kafu i nešto ,,za gricnuti“. Svake subote popodne naš kružok se sastaje i ,,pretresa“ razne teme od prethodne nedelje. Ulaze njih dve, mašući rukama i pokazujući na oblik svaka svog tela. Uvlače i nas dve, a tema rasprave je sledeća: građa ženskog tela. Svaka od njih je drugačija, jedna ima kruškast oblik građe, dok druga ima oblik jabuke. Jedna drugu, naravno, ubeđuju da je lakše naći garderobu za ovu drugu.

Stanite, skoro sam došla do jednog članka koji me je doveo do ,,pomirenja“ sa sopstvenom građom. ,,Obim i kilogrami se menjaju tokom života, ali ne i građa – ona je određena strukturom skeleta“ – pisalo je u tekstu. Time sam došla do zaključka da svako od nas može da dođe do haljine, suknje, pantalona…koja joj najbolje stoji kao da je savršeno građena.

Pitanje za one neiskusne je sledeće: KAKO DA ODREDIMO KOJE SMO GRAĐE ?

Uzmite metar, stanite ispred ogledala i krenite da merite:

– ŠIRINA RAMENA –

– ŠIRINA GRUDI –

– ŠIRINA STRUKA –

– ŠIRINA KUKOVA-

Kruška oblik građe ima šire bokove od ramena ili grudi, tj. da je za 5 % ili više, veća širina bokova od širine grudi i ramena.

Jabuka oblik građe odlikuje uska ramena, kao i bokovi, veći obim struka i grudi za 5 % ili više od širine ramena i bokova.

Pravougaonik oblik građe ima približno ili istu širinu kukova, struka, grudi i ramena.

Klin ima šira ramena, uži struk, a najuže kukove od svih mera.

Peščani sat  ima od mera najuži struk dok su ramena, grudi i bokovi približno istih mera, ali za 5 % i više, veći od struka.

Ispratite samo svoju građu, magija postoji da stvorite ono što nemate. Sledeći blog će biti baš o tome šta bi trebalo, a šta ne bi nikako trebalo da nosite ili svratite do nas i da vam na praktičnom primeru to pokažemo.

Do sledećeg viđenja!

Vaš KUMT